Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 27 martie 2011

Ziua Mondiala a Teatrului - Maestrul Radu Beligan a primit o stea !

Sursa: Informatia.ro
Ziua Mondiala a Teatrului 2011

Ziua Mondială a Teatrului a fost creată în 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru, ca semn de apreciere a uneia dintre cele mai vechi arte, arta scenică.

Este sărbătorită anual, la data de 27 Martie, de Centrele ITI şi de comunitatea teatrală internaţională.

Diverse evenimente teatrale naţionale şi internaţionale sunt organizate pentru a marca această sărbătoare. Unul dintre cele mai importante dintre acestea este transmiterea Mesajului Internaţional de Ziua Mondială a Teatrului prin care, la invitaţia ITI, o personalitate de renume mondial împărtăşeşte reflecţiile sale asupra Teatrului şi asupra păcii între oameni. Primul Mesaj Internaţional de Ziua Mondială a Teatrului a fost scris de Jean Cocteau (Franţa) în 1962.

Radu Beligan, cel mai longeviv actor roman, are de astazi o stea pe deja celebrul Walk of Fame din Piata Timpului din vecinatatea magazinului COCOR. Decernarea a avut loc chiar la data la care este sarbatorita Ziua Mondiala a Teatrului.

Initiat de Cocor si Teatrul Metropolis, varianta romaneasca a celebrului “Walk of Fame” a debutat in Ianuarie 2011, prin acordarea primelor doua stele din cadrul proiectului renumitilor actori Florin Piersic si Victor Rebengiuc. Astazi a sosit randul maestrului Radu Beligan, care a primit 37% din voturile acordate de public in urma unui sondaj.

“Este o onoare pentru noi sa imbogatim Piata Timpului cu o stea ce poarta numele maestrului Radu Beligan. Suntem incurajati de succesul evenimentelor precedente si vom continua sa promovam Walk of Fame-ul romanesc ca un loc de referinta ce aduce laolalta cele mai importante nume din cultura noastra” a declarat Dan Barbulescu, Presedintele Consiliului de Administratie al Cocor S.A.

Fiind strategic pozitionat in centrul istoric al capitalei si urmand modelul celebrei Walk Of Fame din Los Angeles, proiectul din Piata Timpului sustine strategia Cocor de promovare a valorilor romanesti prin gazduirea stelelor ce omagiaza actori romani consacrati.

“Cu ocazia “Zilei Mondiale a Teatrului” dorim sa acordam o stea pe Aleea Celebritatilor pentru tot ce a facut si face pentru teatrul romanesc, mesagerului povestilor, purtatorului de ganduri, maestrului Radu Beligan… Omul care imita oameni, care vorbeste despre oameni, Omul care traieste prin oameni, care inventeaza oameni” declara George Ivascu, Director General al Teatrului Metropolis.

Radu Beligan, nascut pe 14 Decembrie 1918, in satul Galbeni, din comuna Filipesti, Bacau, a interpretat in cariera sa de sapte decenii roluri celebre din piese ale unor dramaturgi precum I.L. Caragiale, Barbu Stefanescu Delavrancea, Camil Petrescu si Mihail Sebastian. In prezent, Radu Beligan joaca pe scena Teatrului National piesa Egoistul, in regie proprie.

*

Niciun comentariu:

Arhivă blog