Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 31 mai 2011

Margareta, invitata la Colegiul National Gheorghe Lazar, unde a fost eleva :)


Elevii clasei a XI-a A de la Colegiul National Gheorghe Lazar, s-au intalnit cu Margareta Paslaru,

Sursa: Amos News - 31. 05. 2011
MARGARETA PASLARU A FOST INVITATA LA COLEGIUL NATIONAL "GHEORGHE LAZAR" DIN BUCURESTI
(fragment)
Reprezentanta Comisiei Europene(RCE) in Romania si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) a lansat pe 28 februarie 2011, campania de informare comunicare "Europa, casa noastra".
Ambasadorul pentru Romania al 'Anului European al Voluntariatului", Margareta Paslaru, a vizitat, luni 30 mai, Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti, in cadrul campaniei de informare " Europa, casa noastra"
Cea care a urmat cursurile acestui liceu cu cinci decenii in urma a fost primita de circa 90 de elevi. Alaturi de invitatul special s-au aflat Petre Dimitru, ofiter de comunicare din partea RCE Ssi Bogdan Munteanu, reprezentantul Chelgate, care a sustinut o prezentare cu tema "2011 - Anul european al Voluntariatului"
Dupa familiarizarea participantilor cu aceasta tematica, in linii generale, Margareta Paslaru le-a povestit participantilor despre importanta voluntariatului pentru cei care beneficiaza de activitatea vpluntarilor si pentru voluntarii insisi.
Invitatul special le-a facut oferte concrete de implicare in astfel de activitati elevilor prezenti, precum citirea de povesti pentru copiii din spitale si sa contribuie la programul "Banca de alimente" al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.
La finalul intalnirii a fost prezentat, in aplauzele publicului, jingle-ul campaniei de informare ("Fii voluntar!).
Margareta Paslaru, Ambasador pentru Romania al "Anului European al Voluntariatului" se implica activ in numeroase proiecte de rezonanta europeana care includ atat activitati de voluntariat cat si de comunicare pe subiecte europene. 9...)
Chelgate este o companie britanica de relatii publice, afaceri publice si consultanta, infiintata in anul 1988, Chelgate are sediul central la Londra, birouri la Bucuresti si Bruxelles si o retea de asociati in intreaga lume.(...)
*

Niciun comentariu:

Arhivă blog