Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 29 noiembrie 2011

Comemorarea maestrului Liviu Ciulei


Miercuri 30 noiembrie la ora 16.00, oameni apropiati lui Liviu Ciulei, personalitati marcante din lumea teatrulu si filmului, a arhitecturii si culturii romane se vor intalni pe scena Teatrului Bulandra, in sala care ii va purta pentru totdeauna numele, sa aduca cu iubire si recunostinta, un omagiu MAESTRULUI.
Unul dintre cele mai fervente spirite artistice ale vremurilor trecute si contemporane, parcursul lui de onoare este lung si a influentat peste jumatate de secol de arta si cultura in cel mai profund sens in care un artist poate sa o faca. Unul dintre cei mai mari oameni de teatru ai secolului XX , regizor de teatru, regizor de film, actor, scenograf, architect, profesor, un mare om de cultura, rafinat erudit, un intelectual din plamada interbelica cu tot ce a avut mai frumos si mai nobil aceasta perioada, un mare cunoscator si aparator al limbii romane, sunt fragmente de experienta artistica si culturala care au marcat timpi si spatii nationale si internationale. Fiecare l-a cunoscut in felul lui pe Liviu Ciulei, omul atat de complex, artistul total, fiecare a trait propria lui poveste cu Liviu Ciulei, fiecare va ramane in suflet cu ceva din spiritul lui Liviu Ciulei. Filmul “Cu gandiri si cu imagini” , imagini statice si dinamice cu Liviu Ciulei, in caleidoscopul ipostazelor sale umane, artistice si culturale, vor prezenta magia lui Liviu Ciulei, rigoarea lui Liviu Ciulei, curtoazia lui Liviu Ciulei, vitalitatea lui Liviu Ciulei, rafinamentul lui Liviu Ciulei, forta lui Liviu Ciulei, modestia lui Liviu Ciulei, eleganta si nobletea lui Liviu Ciulei, superbitatea personalitatii sale, care ne vor insoti. Cu Teatrul Bulandra incepe si se termina marea lui poveste artistica, al carui Mare Arhitect Liviu Ciulei a fost si va ramane pentru totdeauna. Data, ora si locatia evenimentuluiMiercuri, 30 noiembrie 2011, ora 16.00Sala Liviu CiuleiBd. Schitu Magureanu nr.1

Niciun comentariu:

Arhivă blog