Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 7 iunie 2012

Marin Moraru si Iurie Darie in Piata Timpului

"Steaua Marin Moraru"
(...)
La eveniment au participat numeroşi actori, colegi ai celor omagiaţi, printre aceştia numărându-se Rodica Mandache, Mircea Albulescu, profesorul Ion Toboşaru, Ileana Stana Ionescu, Margareta Pâslaru, Irina Petrescu, Sebastian Papaiani, Elvira Deatcu, Teo Trandafir, Carmen Tănase, Florina Cercel, dar mulţi admiratori ai celor doi actori.

Stelele de pe Aleea Celebrităţilor sunt alese în urma voturilor de pe www.cinemagia.ro, iar rezultatul topului este certificat de board-ul laureaţilor care au intrat deja în walk of fame-ul românesc.

Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame, din Piaţa Timpului din Bucureşti este un proiect cultural care găzduieşte stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România. Proiect iniţiat de Teatrul Metropolis şi Cocor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, deja celebrul Walk of Fame românesc a fost inaugurat în ianuarie anul acesta. (Agerpres)

Niciun comentariu:

Arhivă blog