Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 22 noiembrie 2013

Omul Zilei - Margareta Paslaru

Omul zilei -  Margareta Pâslaru
          
Cu prilejul împlinirii a 55 de ani de activitate, îndrăgita interpretă a lansat recent albumul “Margareta 70”. Produs de Fundaţia Radio România, discul cuprinde compoziţii cu texte proprii, precum “Libertatea nu se învaţă”, “Fii voluntar!”, “Să fie oare adevarat”, “Setea de a cunoaşte”, “Our Day, Children’s Day” dar şi alte melodii inspirate de versul eminescian, “Ce suflet trist”, sau versurile Agathei Grigorescu- Bacovia, “Amanţii mei sunt carţile- nţelepte” dar si muzică populară in memoria Mariei Tanase.
 
Binecunoscutul şlagăr “Lasă-mi toamnă pomii verzi” şi rugăciunea “Tatăl nostru” apar sub forma de partituri muzicale, publicate in Caietul II al creatilor sale " Libertatea nu se invata" . Caietul este editat de Editura Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. Disponibil în librăriile Humanitas şi Cărtureşti, albumul este prezentat şi la târgul de carte Gaudeamus, sâmbătă, 23 noiembrie, ora 13.00, la standul Radio România.
 
Margareta Pâslaru donează banii din drepturi de autor şi vânzarea CD-ului în beneficiul Băncii de Alimente a Crucii Roşii Române. Şi colaboratorii săi, Jolt Kerestely, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Călin Grigoriu, Capriel Dedeian, Marian Stere, Andrei Kerestely, o urmeaza în acest demers, ceea ce reprezintă un gest colegial fără precedent. Pentru această generoasă iniţiativă, Jurnalul Naţional o felicită pe Margareta Pâslaru şi o desemnează 'Omul Zilei'.
Sursa: Jurnalul National Autor: Alex Revenco 22 Noi 2013 - 12:02

Arhivă blog