Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 22 noiembrie 2015

Margareta Paslaru revine cu un nou proiect caritabil 'Stelele filmului canta' - UCIN



Margareta Pâslaru revine cu un nou proiect caritabil:„Stelele filmului cântă”
Sursa: Evenimentul zilei – 22.11.2015 – autor Carmen Anghel
 
„Stelele filmului cântă” este un CD care cuprinde 21 de piese interpretate de mari actori ai filmului românesc și va fi lansat luni, 23 noiembrie.

    Noul album „Stelele filmului cântă” este un proiect muzical cu scop caritabil, inițiat de Margareta Pâslaru și produs de Uniunea Cineaștilor din România. Încasările rezultate din vânzarea cd-ului vor merge către artiștii vârstnici, cu probleme de sănătate, care s-au retras din lumea filmului.  Abumul cuprinde 21 de compoziții proprii, reorchestrate de George Popa, Andrei Kerestely, Călin Grigoriu și interpretate de mari actori, toate înregistrate și masterizate în studioul Jolt și Andrei  Kerestely.  Încasările  provenite vânzarea acestui album vor fi folosite pentru ajutorarea artiștilor retrași din lumea filmului, care au diverse probleme de sănătate. Lansarea CD-ului are loc luni, 23 noiembrie, ora 14, la  Magazinul Muzica, din Calea Victoriei.

Actorii care contribuie la acest mesaj artistic sunt Maia Morgenstern, Ștefan Velniciuc, Monica Davidescu, Stela Popescu, Eugen Cristea, Alexandra Velniciuc, Valentin Teodosiu, Jeanine Stavarache, Andreas Petrescu, Florin Zamfirescu, Margareta Pâslaru, Ștefan Bănică jr, Alexandru Arșinel, Adriana Trandafir, Aurelian Temișan, Marian Râlea, Anca Sigartău, Silviu Biriș, Mihai Bisericanu, Marius Manole, Rodica Mandache, Emilia Popescu și Grupul Sound.

 Maia Morgenstern deschide albumul cu piesa „Despotici în uimire”, pe versurile Constanței Buzea. Margareta Pâslaru a creat o melodie specială, „Și viața merge mai departe”, pentru versurile pe care i le-a oferit, în 1976, poeta Constanța Buzea. Alexandra și Ștefan Velniciuc interpretează melodia „Alergători de cursă lungă”. „Lasa-mi, toamnă, pomii verzi”, cel mai longeviv șlagăr inspirat de versurile Anei Blandiana, rămâne pe album.

A doua zi, pe 24 noiembrie,  la ora 18.00, Margareta Pâslaru va participa la vernisajul expoziției „Lasă-mi, toamnă, pomii verzi”, la Muzeul Municipiului București, unde va fi expusă colecția de afișe personale, donată muzeului. Margareta Pâslaru și  Adrian Majuru, directorul muzeului, au selectat 50 de afișe, de la spectacolele muzicale, de teatru sau film ale artistei, din perioada 1963-2015.

Margareta Pâslaru are un motto:  „În tinerețe ne străduim să ne facem un nume, la maturitate trebuie să folosim numele spre binele altora”. Acest album este al doilea mare proiect al Margaretei Pâslaru, care vinie în ajutorula rtiștilor retrași. Primul s-a intitulat „Actorii cântă”.  

Despre această minunată inițiativă a Margaretei Pâslaru, Maia Morgenstern spune: „Mari emoții ...A fost iarăși un privilegiu pentru mine. M-am aflat alături de o mare, mare, mare artistă, ce a bucurat și bucură generații întregi de oameni. Ceea ce pot să vă spun este că a avut o răbdare îngerească cu mine. Tremuram din toate încheieturile, cum e normal să tremuri în fața unui mare artist, cum este și va fi, va rămâne în conștiința noastră, a tuturor, doamna Margareta Pâslaru. A fost un privilegiu, o lecție pentru mine. M-a ajutat, m-a învățat, m-a încurajat. A fost o sărbătoare pentru mine să lucrez cu doamna Margareta Pâslaru.”
 
     Jolt și Andrei Kerestely: “Salutăm și susținem cu toată inima inițiativa (cu nr. II, de altfel) a doamnei Margareta Pâslaru. Un gest de mare camaraderie, noblețe și altruism, regăsit din ce în ce mai rar în lumea artei din România. Mulțumim de asemenea tuturor celor implicați în alcătuirea acestui material.”
 
   Emilia Popescu:  „Îmi face foarte mare plăcere să interpretez compozițiile Margaretei Pâslaru. Împreună cu toți ceilalți colegi - Rodica Mandache, Florin Zamfirescu, Marius Manole și mulți alții, o să reinterpretăm creațiile Margaretei, care este extraordinară și a avut acestă idee - să ne jucăm pe piesele ei. Ne-a lăsat să alegem, ne-a lăsat să reinterpretăm după cum simțim. Ne-am gândit noi că ar fi un dar foarte frumos pentru colegii noști artiști care sunt mai în vârstă, care au probleme. Dacă banii ar ajunge la ei, ajutăm și noi un pic, le înseninăm zilele. Drept care mi-aș dori din tot sufletul ca această campanie să aibă ecou, să se vândă aceste discuri, cei care ne îndrăgesc să dorească să ne asculte și astfel să participăm la o operă de binefacere.”

W

Niciun comentariu:

Arhivă blog