Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 martie 2016

Margareta Paslaru - Educatie prin lectura 'Adopta o scoala'

  • Joi, 10 martie, ora 17.00, Moment de lectură și muzică la Grădinița Bambi Step by Step împreună cu Margareta Pâslaru (artist plurivalent)

  • Serile de lectură au la bază volumele colecţiei “Cărţile Copilăriei”, o serie de repovestiri după romane celebre din literatura universală, colecţie apărută la Curtea Veche Publishing. Taxa de participare la aceste evenimente este de 30 lei / copil (pentru părinți sau însoțitori nu se percepe taxă), sumă ce are rol de donație și cu ajutorul căreia la finalul anului școlar vom oferi cărți noi elevilor din Letea Veche. Pentru mai multe detalii şi pentru înscrieri vă invităm să ne scrieți  la adresa: office@bambistepbystep.ro

    Campanie de strângere de fonduri pentru promovarea lecturii în satele românești,
    împreună cu Asociația Curtea Veche
    Fie că realizăm sau nu, există în satele românești copii care nu au avut niciodată o carte a lor. Sunt statistici care arată că doar 2% din elevii care studiază în mediul rural ajung să urmeze cursurile unei universități la oraș, iar într-o mare măsură, acest lucru este cauzat de lipsa accesului la o educație adecvată în clasele primare, la resursele financiare ale familiei și accesul limitat la cărți. Bibliotecile din satele românești duc lipsă de volume potrivite copiilor, fapt ce poate avea rezultate îngrijorătoare în defavoarea generațiilor viitoare.
     
    http://www.bambistepbystep.ro/adopta-o-scoala-parteneriat-cu-curtea-veche/#.VtlqMstunIU

    W

    Niciun comentariu:

    Arhivă blog