Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 aprilie 2017

Margareta Paslaru de vorba cu ... compozitorul Mihai Alexandru, despre Eurovision 2017




http://www.clasicradio.ro/margareta-paslaru-de-vorba-cu-mihai-alexandru/

Joi, 27 aprilie, de la ora 12:00, la Radio Clasic, doamna Margareta Paslaru vă propune o întâlnire cu autorul pisei care reprezintă România la concursul Eurovision 2017, dl. Mihai Alexandru. A urmat Liceul de Artă George Enescu, secția violoncel, iar apoi Conservatorul de stat Ciprian Porumbescu, la secția Pedagogie Muzicală, în paralel urmând cursuri de Dirijat de Orchestră (prof. Petru Andriesei) și canto clasic (prof. Daniela Slusanschi).

 A debutat la varsta de 18 ani cu grupul Sui Generis, iar apoi la 20 ani a devenit membru al trupei IRIS, cu care a înregistrat două albume, trei dintre piese fiind compuse de el însuși: Frumusetea ta, Ploaia de vise, Ultima toamnă.
 A fost chitarist de succes al formației Iris. Devine compozitor, iar în 1989 o întâlnește pe "Nicola" și o lansează în lumea muzicala, compunându-i câteva piese ce devin în scurt timp hituri ale anilor ’90 si 2000, fiind cuprinse în cele 5 albume de success înregistrate împreună: Cu tălpile goale – 1999, Milioane – 2000, Lângă mine – 2002, Don’t break my heart – 2003, Dincolo de noapte e zi – 2003, Îți multumesc – 2004, Honey – 2005 și De mă vei chema – 2005. Prezent în juriile celor mai importante festivaluri cum ar fi Eurovision, Mamaia, Cerbul de aur, etc.

 A avut colaborări cu soliștii vechi și noi ai țării, cum ar fi: Nicola, Laura Stoica, Luminița Anghel, Marcel Pavel, Marina Florea, Daniela Vlădescu, Aurelian Temișan, Mihai Constantinescu, Adrian Daminescu, Carmen Trandafir, Mihaela Mihai, Luminița Dobrescu, Corina Chiriac, Doina Spătaru, Nico, Andra, Alina Sorescu, Raluca Ocneanu, Bogdan Dima, Alin Pascal, Alexa, grupurile Iris, Proconsul, Leo Iorga și Pacifica, Body and Soul, No Comment, No Name, Blondy, Morometzii. A participat în numeroase emisiuni TV ca artist și compozitor al interpretilor, fiind totodată realizator de generice.

Niciun comentariu:

Arhivă blog