Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 14 aprilie 2017

Margareta Paslaru de vorba cu...Remus Carteleanu



Joi, 13 aprilie, Margareta Paslaru sta de vorba cu Remus Carteleanu, chitarist, unul dintre membri proiectului Mozart Rocks.

„În anul 2006, imaginația fiindu-mi zgândărită de audiția unei piese clasice interpretate la chitara electrică de un talentat chitarist român, Marius Roșiu, și de o frântură dintr-o adaptare după Simfonia a V-a de Beethoven, "rătăcită" pe internet, mi-a venit ideea unui experiment muzical inedit: acela de a interpreta cu chitara electrică piese celebre ale marilor compozitori clasici, alături de orchestra simfonică.

Am reușit să găsesc încă doi chitariști deosebiți, Remus Marius Carteleanu și George Pătrănoiu, dispuși să pășească pe un teren care nu le era familiar. După multe repetiții cu calculatorul și doar una singură cu Orchestra Simfonică a Teatrului "Nae Leonard" din Galați, cei trei au urcat cu emoție (probabil mai mică decât a subsemnatului, care a produs evenimentul) pe scena Casei Tineretului din Brăila, pe 6 decembrie 2006, în ceea ce s-a constituit ca prim act al acestui experiment numit MOZART ROCKS.” – mărturisește Constantin Teodorescu, fondatorul proiectului.

Niciun comentariu:

Arhivă blog