Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 octombrie 2017

Margareta Paslaru "100 de melodii ale romanilor" Lasa-mi toamna pomii verzi


http://eualegromania.ro/2017/10/18/lasa-mi-toamna-pomii-verzi-margareta-paslaru/

În cadrul proiectului “Eu aleg România, 100 de melodii ale românilor” aflăm povestea unui cântec-legendă şi a unei artiste cu totul şi cu totul speciale.
“Lasa-mi toamnă pomii verzi” a fost compusă şi interpretată de Margareta Pâslaru în 1980, inspirată fiind de versurile poeziei „Cântec” de Ana Blandiana. Melodia a devenit atât de iubită, încât, de-a lungul celor 37 de ani de la lansare, a fost preluată de adolescenţi şi tineri, singuri sau în formaţii, şi chiar de mari actori ai României. Cum s-a născut piesa?
Margareta Pâslaru a lansat „Lasă-mi toamnă, pomii verzi” în 1980, la emisiunea lui Titus Munteanu, Şlagăre în devenire, de la Sala Radio. În 1981, Casa Electrecord a scos primul disc de autor – vinil, turaţie 45 – care a inclus două compoziţii: „Lasă-mi toamnă, pomii verzi” şi „Păsările nu mor niciodată”.
În 2010, acelaşi slagăr dă titlul CD-ului aniversar de autor „50 de ani de la primul disc”, recunoaştere ce-i aduce legendarei artiste Margareta Pâslaru „Trofeul Electrecord”.
“Lasă-mi toamnă pomii verzi” a primit şi votul publicului în „80 de ani de muzică în 80 de ani de radio” la Radio România, ca fiind unul dintre cele mai frumoase cântece din ultimii 80 de ani.

Niciun comentariu:

Arhivă blog