Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 18 martie 2011

Vizita la Scoala pentru Deficienti de Vedere - programul "Voluntarii muzicii"


Vizita organizata de Chelgate cu sprijinul doamnei Alina Goaga, in cadrul Anului European al Voluntariatului in Romania, a fost o experienta emotionanta. Elevi ai claselor I - VIII si-au manifestat interesul, entuziasmul si dorinta de a participa la viitorul program "Voluntarii muzicii". Aproape 200 de elevi bat la uşile şcolii la fiecare început de an şi aşteaptă să-şi întâlnească colegii, fie la grădiniţă, fie la clasa specială pentru copii cu surdo-cecitate, fie la clasele de învăţământ primar sau gimnazial.
Vom afla detalii despre desfasurarea programului de la doamna directoare Felicia Lucaci si doamna Valeria Chiliment - director asistent, cat de curand.

*


Niciun comentariu:

Arhivă blog