Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 8 iulie 2011

Fundatia Dan Voiculescu organizeaza concurs de interpretare Dan Spataru


8 iulie 2011 - Concursul de interpretare muzicala pentru copii “Dan Spataru” a inceput cu un moment foarte emotionant: participanti, invitati sau simpli spectatori, toti i-au cantat Margaretei Paslaru “Multi ani traiasca” pentru ca a doua zi, 9 iulie, era aniversarea marei artiste. Au aplaudat-o in picioare, i-au oferit buchete de flori, au facut fotografii.
Apoi, juriul prezidat de Margareta Paslaru a ascultat cu atentie evolutia fiecarui copil iar la final a decis: Premiul I a fost obtinut de Doru Ciutacu, cel care a interpretat slagarul “Tu, eu si-o umbrela” iar Trofeul “Dan Spataru” a ajuns la Eusebiu Gafita pentru interpretarea celebrei “Tarancuta, tarancuta”. Castigatorul Trofeului a primit un premiu suplimentar din partea Margaretei Paslaru – un DVD cu filmul “Veronica”.

==========================================================

Concurs muzical pentru copii dedicat lui Dan Spătaru

Published By toprom On July 4th 2011. Under Festivaluri de muzica românească Tags: dan spataru, margareta paslaru

Copiii cu vârste între 8 şi 18 ani care sutn talentaţi la muzică se pot înscrie la un concurs muzical dedicat unui dintre cei mai populari interpeţi de muzică uşoară Dan Spătaru. Concursul de interpretare muzicală “Dan Spătaru” face parte din programul activităţilor de vară pentru copii din Gradina Valorilor Româneşti, activitate iniţiatăn de Fundaţia “Dan Voiculescu”.

Cei care doresc să participe, se pot înscrie până miercuri, 6 iulie, la inscrieri@fundatiadanvoiculescu.ro
sau la numărul de telefon 031/425.58.82, cu următoarele informaţii: nume, vârsta, localitatea, numărul de telefon şi piesa pe care doresc să o interpreteze. În concurs vor intra numai piese din repertoriul interpretului Dan Spătaru.

Preşedintele juriului va fi Margareta Pâslaru.

Participarea la concurs este liberă. Grădina Valorilor Româneşti este un ansamblu statuar, amenajat de Fundaţia Dan Voiculescu, în care sunt organizate zilnic, pe toată durata
verii, activităţi cultural-educative pentru copii şi tineri. Gradina Valorilor Româneşti este amplasată în Parcul Tineretului din sectorul 4, Bucuresti (intrarea se face prin str. Pridvorului, din Calea Văcăreşti). Accesul la toate activităţile este gratuit. Programul complet al activitatilor poate fi consultat pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

w

Niciun comentariu:

Arhivă blog