Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 7 august 2011

Margareta Paslaru pe disc la Tokyo in 1970 "Iubire absurda" de Radu Serban

Sursa: Magazin 19 Decembrie 1970
Cate un premiu special pentru Radu Serban si Margareta Paslaru (fragment)
Primul festival international de muzica usoara din Japonia, organizat de Fundatia muzicala Yamaha, a gazduit in randurile concurentilor 37 de tari si doi artisti romani: pe compozitorul Radu Serban cu melodia "Iubire absurda", pe versuri de Constantin Carjan, si pe interpreta cantecului, Margareta Paslaru. (...) Aleasa din cele 19 piese cate au trimis compozitorii romani, melodia lui Radu Serban s-a bucurat la Tokio nu numai de buna primire a celor 10:000 de auditori din Budokan-Hall , unde au avut loc concertele festivalului, ci si de interesul filialei japoneze a casei de discuri RCA-Victor din Statele Unite ale Americii, care a inregistrat-o in limbile romana si nipona, in interpretarea Margaretei Paslaru. (...)
"Iubire absurda" a obtinut un premiu special al Companiei electronice Sony, una dintre cele 16 mari companii industriale nipone care au finantat festivalul si si-au afirmat preferintele in juriul lui. Cu acest prilej Margareta Paslaru a aparut la postul de televiziune al companiei Fuji (...)
O apreciere particulara a iscat la Tokio, faptul ca Margareta Paslaru a invatat textul in limba japoneza al melodiei romanesti, ceea ce a ingaduit apoi inregistrarea ei in ambele versiuni si aducandu-i cantaretei , de asemenea, un premiu special ce i s-a acordat de catre compania Nitsukoshi.(...) Margareta Paslaru si Radu Serban au fost remarcati in contextul aparitiei lor intre reprezentii Canadei, Japoniei, Frantei, Angliei, S.U.A., Olandei si Greciei.
de George Sbarcea
W

Niciun comentariu:

Arhivă blog