Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 1 noiembrie 2011

Margareta Paslaru alaturi de Radio Romania si prietenii Top Romanesc la ceas aniversar...

(...) Radio Romania implineste, astazi, 1 noiembrie, 83 de ani de viata, asa incat, ne alaturam mesajului aniversar al distinsei interprete, urand inca o data LA MULTI ANI, RADIO ROMANIA ACTUALITATI"
Margareta Paslaru, alaturi de Radio Romania si prietenii Top Romanesc, la ceas aniversar...
*
Posted by topromanesc on November 1st, 2011
*
In 1959, eleva fiind am inregistrat la Radio, in studioul T6 "Chemarea marii" compozitia tanarului George Grigoriu membru al celebrului "Trio Grigoriu". Dirijorul se numea Sile Dinicu iar Paul Urmuzescu era inginer de sunet. Au urmat sute de inregistrari, melodii pe care 63 de compozitori mi le-au incredintat de-alungul unei jumatati de secol, piese apreciate si iubite de ascultatori, slagarele diferitelor generatii.
* Sincere felicitari redactorilor, muzicienilor, textierilor, orchestratorilor, tehnicienilor,
realizatorilor, care prin pasiune si munca sustinuta au transmis in eter bucuria noastra de a canta.... LA MULTI ANI Radio Romania!
Sursa: Top Romanesc

Niciun comentariu:

Arhivă blog