Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 20 ianuarie 2013

Margareta Paslaru este inclusa in Enciclopedia personalitatilor din Romania


   Gabriela Istrate, directorul C.N.C.Cantacuzino, inclusă în Enciclopedia personalităților din România
Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013 16:37 (fragment)
(...) Apreciată internaţional Hübners Who is Who a putut convinge oameni din zece ţări pentru ideea colectării acestor informaţii nepreţuite sub formă de biografii. De aceea, lucrările din seria Hübners Who is Who apar regulat nu numai în România, ci şi în Austria, Germania, Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Grecia, Rusia şi Turcia.
(...)
Lucrările Hübners Who is Who oferă acces la istoria timpurilor moderne, facilitează comunicarea de azi şi sunt o bază de preţ pentru lucrări ştiinţifice şi publicistice. Deocamdată, ediția din acest an este în format electronic, dar urmează ca în cel mai scurt timp să apară și pe suport scris. De-a lungul timpului, în această enciclopedie au fost incluse nume mari din toate domeniile vieții românești, de la Margareta Pâslaru, Neagu Djuvara, Gheorghe Dinică, Șerban Georgescu și mulți alții.

http://www.gazetadambovitei.ro/social/306-altele/5923-gabriela-istrate-directorul-cnccantacuzino-inclus-in-enciclopedia-personalitilor-din-romania-

SURSA: Gazeta Dambovitei.ro

Arhivă blog