Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 13 iulie 2013

Margareta Paslaru - intervievata de Federatia VOLUM

http://www.federatiavolum.ro/?page_id=1166

Federatia VOLUM
Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului In Romania

Margareta Paslaru

34.paslaru_100x140b (1)
A vorbi despre cei 26 de ani de voluntariat in care mi-am pus sufletul – si continu sa investesc energie creatoare – ar putea suna a lauda, ceea ce nu-i cazul. Voluntariatul precum muzica, m-a transformat in cetatean al lumii, responsabilitatea artistica impletindu-se cu cea caritabil-umanitara. A fi necesar semenilor, a face o diferenta in viata lor prin muzica si voluntariat, a darui bucurie, este insasi sensul vietii mele. Imi urmez propriul MOTTO: “In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim ‘numele’ spre binele altora”.”
Interviu:

Federatia VOLUM: Care este postura dumneavoastra actuala?

Margareta Paslaru: Am ramas acelasi artist liber profesionist, compun muzica si texte, inregistrez, cant folclor, accept anumite invitatii in concerte. Mai bine de jumatate de veac am lucrat fara oprire in diverse domenii. Imi plac activitatile si colaborarile din care pot invata lucruri noi.
Federatia VOLUM: Care este implicatia dumneavoastra in societatea civila din Romania din ultimii ani?
Margareta Paslaru: De cate ori am fost solicitata am participat ca voluntar la diferite campanii precum cele organizate de TVR, Realitatea TV – spitale, Crucea Rosie Romana, UNICEF, Artistii pentru Artisti, Scoala te face mare, s.a.m.d.
Federatia VOLUM: Cum ati caracteriza ONG-urile din Romania? Suntem acolo unde ar trebui sa fim?
Margareta Paslaru: Progresul este evident, fiecare echipa vine cu solutii practice, creative, lucreaza impreuna ca o familie puternica. Exista o noua dinamica!

Federatia VOLUM: Va implicati voluntar in diferite activitati? Daca da, care sunt acestea?

Margareta Paslaru: A fi necesar semenilor, a face o diferenta in viata lor prin muzica si voluntariat, a darui bucurie, este insasi sensul vietii mele. Imi urmez propriul MOTTO: “In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, La maturitate trebuie sa folosim ‘numele’ spre binele altora”. Pana la sfarsitul anului vom distribui nevoiasilor pachete cu produse alimentare oferite de “Banca de Alimente” a Crucii Rosii, si in alte orase: Buzau, Piata Neamt, Pitesti, Satu Mare, Turda, Targoviste, prin magazinele Metro Punct. Vom continua sa-i vizitam pe micii pacienti de la Spitalul Gr. Alexandrescu, de sarbatori. Raspunzand intrebarii,
iata lista.
●Gala Crucea Rosie – 23 Sept. 2012 – Am cantat in spectacol compozitia proprie muzica si text “Libertatea nu se invata” si am filmat clipuri mobilizatoare pentru strangerea de fonduri – campania “Infiintarea unor puncte de prim ajutor in localitati izolate”.

●Tele-Don ”In realitate esti mai bun” din 13 aprilie 2012 la Realitatea TV.
●Ziua Internationala a Copilului din 1 Iunie 2012 cand am impartit daruri la Spitalul Gr. Alexandrescu cu voluntarii Crucii Rosii. Reprezentanta Comisiei Europene a contribuit cu stegulete, sepcute, baloane, si altele.
●Voluntarii muzicii– 2011 (programul radiofonic “Margareta prezinta pe… ” dedicat tinerilor supra dotati in diferite domenii – folclor, clasic, pop, folk, opera, din cadrul emisiunii ‘Radioul de sambata seara’. Anual sunt invitata in juriu, si raspund cu bucurie; concursul muzical este organizat de Reprezentanta Comisiei Europene – RCE la sediul din Bucuresti.

 ●Europa casa noastra – mai 2011 (membra in juriu la Scoala deficientilor de vedere, actiune organizata de Chelgate pentru RCE. Vizita la liceul Gh. Lazar unde am vorbit elevilor despre voluntariat. Repetitii cu elevii scolii Titu Maiorescu si spectacol cu ei, la Tinerimea Romana”.
● Compozitia proprie inregistrata special pentru Anul European al Voluntariatului 2011 in Romania (jingle muzica si text) “FII VOLUNTAR!” a fost interpretat de copii.

 ●Teledon ”Ajuta spitalul de copii sa se faca bine” – Antena 1 – 23 aprilie 2011

●Campania ”Artistii pentru artisti” – 28 martie 2011 (am cedat campaniei nationale drepturile de autor obtinute din vanzarea CD-ului “Lasa-mi, toamna pomii verzi – 50 de ani de la primul disc”
●A sti sau a nu fi – 24 martie 2011 – Crucea Rosie cursuri de “Prim ajutor”
●Banca de Alimente pentru copii – 29.05.2011 – Crucea Rosie + TVR Am colectat rechizite scolare donate de cumparatori, oferind autografe pe CD-ul “Bucuria de a canta” produs de Fundatia Radio.
●Teledon ”Copiii invizibili” – 15-23 decembrie 2010 – UNICEF + Radiodifuziunea Romana
●”Fii generos, ajuta o familie de sarbatori” – 27 noiembrie 2010 – Crucea Rosie a organizat un concurs al vanzarilor de alimente la Real-Paladi, AXN si TVR la care am participat impreuna cu alti colegi de breasla.
●Teledon ”Digul Sperantei” – 2 iulie 2010 – Realitatea TV + UNICEF

 ●”Scoala te face mare” – mai 2010 – Un clip deosebit regizat de Cristian Mungiu, am filmat de data aceasta pentru campania anuala conceputa de Ovidiu’Rom si Leslie Hawke.
●Teledon Haiti – 24 ianuarie 2010 – Realitatea TV

●Banca de Alimente – 26.09.2009 – Crucea Rosie + TVR , lansarea proiectului de suflet “The Food Bank” concept pe care l-am importat din US. Cu sprijinul miilor de voluntari de la Crucea Rosie din intreaga tara, a partenerilor si sponsorilor, programul continua si astazi cu succes sub conducerea doamnei Mihaela Geoana. Fac parte din echipa de voluntari care distribuie pachetele la domiciliul beneficiarilor in capitala.
●Campania ”Citeste” – Jurnalul National – 2009 (clipul filmat a avut un ecou deosebit)
●Teledon ”Romania prinde radacini” – 4 august 2008 – Realitatea TV
●”Voluntar pentru o zi” – Prahova – septembrie 2006
Federatia VOLUM: Ce reprezinta voluntariatul pentru dumneavoastra?

Margareta Paslaru: Voluntariatul a devenit un mod de exprimare. Sustin tinerii supradotati, stiind ca pe umerii lor va fi grija fata de acei necajiti.
Federatia VOLUM: Voluntariatul este practic o componenta a cetateniei active. Cum o putem valorifica mai bine in Romania?
Margareta Paslaru: Din experiente trecute, de peste Ocean, am retinut un fapt – organizand activitatea voluntarilor prin rotatie, se obtine eficienta. Majoritatea populatiei se intoarce de la lucru tarziu, multi au familie, copii, parinti in varsta. Prin urmare, fiecarui voluntar i-ar veni randul sa participe intr-un program, o data, sau de doua ori pe saptamana, o ora-doua.

Federatia VOLUM: Cum credeti ca putem motiva romanii sa faca voluntariat?

Margareta Paslaru: Sunt numeroase persoane implicate, modele care merita felicitarile tuturor. Vor da randament insa doar acei ce simt o chemare; am avut placerea de a le inmana premii. “Fii voluntar, esti liber sa alegi pe cine vrei sa ajuti”

Federatia VOLUM: Sunteti un Ambasador al Voluntariatului in Romania – transmiteti un mesaj pentru oamenii care fac bine in Romania.
Margareta Paslaru: Va rugam sa donati “TIMP” darul pretios! Admir initiativele practice realizate de sufletisti! Aveam 25 de ani cand am inregistrat textul si compozitia proprie ”Cheia fericirii”. La fel gandesc si in prezent:
“Cheia fericirii
e dragostea de oameni,
ce-o dai fara sa ceri
nimic in locul ei”…
W

Arhivă blog