Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 29 noiembrie 2015

Margareta Paslaru - Valorosi artisti lanseaza 'Stelele filmului canta' CD produs de UCIN

Albumul ''Stelele filmului cântă'', inițiat de Margareta Pâslaru și produs de UCIN, lansat în prezența a zeci de artiști
Sursa: Agerpres.ro/ 23.11.2015 / autor: Marina Bădulescu, editor: Claudia Stănescu
 
Lansarea albumului ''Stelele filmului cântă'' a reunit, luni după amiază, la Magazinul Muzica, unii dintre cei mai valoroși și iubiți actori ai teatrului și filmului din țara noastră, care au răspuns inițiativei lansate de Margareta Pâslaru de a cânta piese compuse de marea doamnă a muzicii ușoare românești, pentru un scop nobil - ajutorarea artiștilor vârstnici, cu probleme de sănătate, care s-au retras din lumea filmului.
  Margareta Pâslaru la lansarea albumului ''Stelele filmului cântă''

Nume sonore precum Maia Morgenstern, Ștefan Velniciuc, Monica Davidescu, Stela Popescu, Eugen Cristea, Alexandra Velniciuc, Valentin Teodosiu, Jeanine Stavarache, Andreas Petrescu, Florin Zamfirescu, Alexandru Arșinel, Adriana Trandafir, Aurelian Temișan, Marian Râlea, Anca Sigartău, Silviu Biriș, Mihai Bisericanu, Marius Manole, Rodica Mandache, Emilia Popescu, Ștefan Bănică jr, Grupul Sound cântă pe album 21 de melodii compuse de Margareta Pâslaru. 11 dintre acestea sunt pe versuri ale poeților Virgil Carianopol, Constanța Buzea, Ion Minulescu, Lucian Blaga, Ana Blandiana, George Bacovia, Agatha Grigorescu Bacovia, iar 10 pe texte scrise de Margareta Pâslaru.


Albumul, produs de Uniunea Cineaștilor din România, este deschis de o melodie cântată de Maia Morgenstern, pe versuri de Constanța Buzea — ''Despotici în uimire''. Maia Morgenstern este prezentă pe album cu două melodii, a doua fiind ''Nu vreau să moară florile de măr''.

Margareta Pâslaru mărturisea că a lăsat fiecărui actor libertatea de a alege o piesă care îi place, iar Maiei Morgenstern i-au plăcut două, ''așa că le-a cântat pe ambele''.

Și actorul Eugen Cristea este prezent pe album cu două piese — ''NU'' și ''Balada focului''. 

Actorii Maia Morgenstern și Eugen Cristea la lansarea albumului ''Stelele filmului cântă''

Binecunoscuta melodie ''Lasă-mi, toamnă, pomii verzi'', pe versurile Anei Blandiana, este cântată pe disc de un grup de actori — Emilia Popescu, Rodica Mandache, Anca Sigartău, Mihai Bisericanu, Marius Manole, Silviu Biriș, Florin Zamfirescu — și Margareta Pâslaru.

Discul se încheie cu o piesă tribut adus regretatei poete Constanța Buzea — "Și viața merge mai departe", versuri pe care Margareta Pâslaru le-a primit cu dedicație. 

La lansare au fost prezenți mulți dintre actorii care cântă pe acest album — Stela Popescu, Maia Morgenstern, Eugen Cristea, Ștefan Velniciuc, Jeanine Stavarache, Mihai Bisericanu, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc.

''Am avut privilegiul să fi fost invitată printre cei ce au fost chemați să se exprime pe acest disc. Cu o eleganță, cu o noblețe, cu o răbdare incredibilă, doamna Margareta Pâslaru m-a făcut să cânt. Dacă ține minte domnul Kerestely (Jolt Kerestely — n.r.), în studio era să mă omoare, nu că nu puteam să cânt, nu puteam nici să respir în prezența domniilor lor. Și cu bunătate, cu emoție, doamna Margareta Pâslaru și domnul Kerestely au reușit să scoată din mine ideea de cânt, astfel încât mă mândresc cu bucuria de a fi făcut parte din acest program'', a declarat la lansare actrița Maia Morgenstern.
Pe album se regăsesc și duete inedite, precum cele dintre Alexandra și Ștefan Velniciuc ori Margareta Pâslaru și Florin Zamfirescu.

''E unul dintre cele mai frumoase momente ale acestui sfârșit de an, pentru mine Margareta Pâslaru este un idol, sunt fan Margareta Pâslaru, am toate discurile, toate vinilurile ei. Autograf n-am, dar sper să-mi dea azi. Îi mulțumesc pentru încredere'', a declarat actorul Eugen Cristea.

Actrița Stela Popescu a mărturisit: ''O știu pe Margareta de-o viață. Am iubit-o, o iubesc, o admir''. Ea a adăugat că i-a făcut mare plăcere să fie parte din acest proiect.

Alexandra Velniciuc a spus că ''a fost o plăcere și o onoare'' să fie invitată să participe la realizarea albumului, iar Monica Davidescu a povestit cum la înregistrări era încurajată de Margareta Pâslaru.

''Eram în studio, cântam și mă uitam cum doamna Margareta cânta împreună cu mine, mă susținea, îmi zâmbea, trăia cu mine melodia, ochii săi spunând că e bine. Îi mulțumesc pentru faptul că m-a invitat să cânt'', a spus Monica Davidescu. 

Jeanine Stavarache, Monica Davidescu și Margareta Pâslaru la lansarea albumului ''Stelele filmului cântă''

Emoționată, Margareta Pâslaru le-a mulțumit tuturor actorilor, exprimându-și bucuria că prin acest demers colegii vârstnici vor fi ajutați.

Albumul ''Stelele filmului cântă'' este un nou proiect muzical cu scop caritabil inițiat de Margareta Pâslaru toate încasările rezultate din vânzarea acestuia fiind destinate ajutorării artiștilor vârstnici, cu probleme de sănătate, care s-au retras din lumea filmului.

''Efortul comun, solidaritatea artistică, lucrul cizelat în studioul Jolt și Andrei Kerestely poate fi considerat unul dintre piscurile anului muzical-caritabil. Este darul care dăinuie! În 2015 au răspuns chemării înregistrând pro bono alți artiști valoroși, cărora le mulțumim din suflet în numele beneficiarilor, colegii vârstnici cu probleme de sănătate care s-au retras din lumea filmului'', a declarat, pentru AGERPRES, Margareta Pâslaru. 

Jolt Kerestely, Margareta Pâslaru și Andrei Kerestely la lansarea albumului ''Stelele filmului cântă''

Cele 21 de compoziții semnate Margareta Pâslaru au fost reorchestrate de George Popa, Andrei Kerestely, Călin Grigoriu, toate fiind înregistrate și masterizate în studioul Jolt și Andrei Kerestely.

Margareta Pâslaru nu este la prima inițiativă de acest fel, în 2014 lansând albumul ''Actorii cântă'', la care și-au dat concursul tot nume sonore ale scenei, iar drepturile de autor au mers la Fondul de Solidaritate Teatrală, fond special deschis la UNITER pentru actori în vârstă și bolnavi care s-au retras de pe scenă.

W

Niciun comentariu:

Arhivă blog