Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 16 noiembrie 2016

Margareta Paslaru, invitata la evenimentul "Istoria binelui" Crucea Rosie Romana

Crucea Roșie Română a lansat, ieri, 16 noiembrie, filmul documentar 'Istoria Binelui. Crucea Roșie Română', în cadrul unui eveniment special în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I. în prezența Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României, Președintele Crucii Roșii Române.
Alături de Crucea Roșie Română au fost domnul Acad. Constantin Bălăceanu Stolnici, dna. Acad. Sabina Ispas (Institutul de Etnografie si Folclor Constantin Brăiloiu al Academiei Romane), dna Margareta Pâslaru, dna. Mihaela Geoană, dna. Iuliana Tudor, dl. Raed Arafat, reprezentanți ai Muzeului Național al Satului, reprezentanți ai Corpului Diplomatic din România, reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, parteneri, membri și voluntari de Cruce Roșie.
Filmul 'Istoria Binelui. Crucea Roșie Română' a fost realizat în contextul aniversării a 140 de ani de la înființarea celei mai mari organizații umanitare din țară. Acesta este un omagiu adus nenumăratelor generații de voluntari care, de-a lungul timpului, au acordat ajutor tuturor celor în nevoie, care au alinat suferința răniților și bolnavilor în timp de război, care au tratat copii, tineri și bătrâni în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză, care au contribuit la reîntregirea familiilor separate de război sau de regimul opresiv. Filmul este dedicat, totodată, voluntarilor care, în prezent, duc mai departe misiunea umanitară a Crucii Roșii Române.(...)
Sursa  http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/11/17/comunicat-de-presa-crucea-rosie-romana-12-36-42
--------------------------------------------------


In imagine Academician Constantin Bălăceanu Stolnici si Margareta Paslaru Membru de Onoare  Crucea Rosie Romana

-----------------------------------------------------




W

Niciun comentariu:

Arhivă blog