Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 aprilie 2017

Margareta Paslaru sarbatorita de Florii si la posturile de radio - 09.04.2017


La zi de sarbatoare, Margareta Paslaru a oferit publicului o noua compozitie pe text propriu "Providenta", inregistrata cu putin timp in urma in studioul Jolt si Andrei Kerestely.
Click montaj video: Margareta Paslaru "Providenta"


                      video
 
Sursa: Radio Clasic.ro – 07.04.2017



Duminică, de la ora 10:00, la Radio Clasic vă propunem o Ediție Specială de Florii: dl. Stephan Poen în dialog cu d-na Margareta Paslaru.
Ortodocşii și catolicii prăznuiesc duminică Floriile, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim şi sărbătorindu-i, totodată, pe cei cu nume de flori; o ocazie să urăm La Mulți Ani invitatei noastre și tuturor celor care își serbează onomastica.
Vom asculta câteva dintre piesele de succes ale doamnei Margareta Pâslaru, precum și cea mai noua piesă, intitulată "Providența", piesă ce va fi inclusă pe noul său album. 
                      
*

In emisiunea "Piese pe alese"- Radio Romania Actualitati, realizatorul Bogdan Pavlica a transmis compozitia Margaretei Paslaru "Nu vreau sa moara florile de mar", versuri Agatha Grigorescu Bacovia.
Seara, la Radio Romania Cultural, realizatoarea emisiunii "Avanpremiere" Magdalena Tara ne-a oferit o alta surpriza: un interviu in direct, telefonic cu Margareta Paslaru. Pe langa multe noutati referitoare la activitatea artistica actuala a sarbatoritei, am ascultat si doua dintre compozitiile artistei: “Nu vreau sa moara florile de mar” si, in prima auditie radiofonica, “Providenta”.
W

Niciun comentariu:

Arhivă blog