Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 22 octombrie 2017

Margareta Paslaru, calendar 2012: sesiune de autografe cu propria carte "Eu si Timpul" si la Libraria Carturesti

duminică, 22 octombrie 2017

Margareta Paslaru, calendar 2012: sesiune de autografe cu propria carte "Eu si Timpul" si la Libraria Carturesti

 
Pe 7 mai 2012, la Palatul Sutu- Muzeul Municipiului Bucuresti a avut loc lansarea volumului "Eu si Timpul" semnat Margareta Paslaru. Libraria Carturesti - Verona  a invitat-o pe Margareta Paslaru pentru o sesiune de autografe pe propria carte aparuta la Editura Curtea Veche. Evenimentul a avut loc pe 22 oct. 2012.
Jurnalista Ruxandra Sararu a vorbit despre carte si despre autoarea Margareta Paslaru.
 "(...) Doamne, ce privilegiu! Este Margareta Paslaru pentru care timpul s-a oprit in loc. Orologiul magic al timpului nu vrea sa bata. Daca pentru noi, muritorii de rand timpul n-are rabdare si trece ca tavalugul printre noi si peste noi, de cele mai multe ori, iata institutia Margareta Paslaru a incremenit intr-o poza de statuie antica, in care ne-a facut mai bine de 50 de ani noua, romanilor, si nu numai lor, si pe multe alte meridiane ale lumii, viata mai traibila, mai posibila, ne-a facut sa visam, ne-a facut sa ne identificam cu ochii aceia frumosi o izbanda de fiecare data precum farul din Alexandria. Si nu intamplator spun “precum farul din Alexanria” pentru ca in spatele Margaretei Paslaru se afla o biblioteca, o pinacoteca, un muzeu. (...)"

Inainte de sesiunea de autografe, Margareta Paslaru acompaniata de chitaristul Calin Grigoriu a interpretat doua compozitii proprii: „Eu si timpul” (versuri Virgil Carianopol) si „Libertatea nu se invata”.
 

Niciun comentariu:

Arhivă blog