Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 ianuarie 2018

Calendar 23.01. 2016 - Margareta Paslaru 'Artist Plurivalent' Gala UARF

Margareta Paslaru, Artist plurivalent - Premiu de Excelenţă pentru întreaga activitate, inmanat la UARF Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film  


Sursa: Mediafax/ 23.01.2016
"(...) Actriţa şi cântăreaţa Margareta Pâslaru a primit trofeul de excelenţă pentru întreaga activitate la cea de-a patra ediţie a galei premiilor Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România (UARF), care s-a desfăşurat vineri seara, la Bucureşti. (...)"



22 ianuarie 2016 - la Gala UARF regizorul, scenaristul, scriitorul şi profesorul Ioan Cărmăzan, preşedintele Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România i-a inmanat legendarei artiste “Premiul de Excelenţă pentru întreaga activitate Margareta Paslaru – Artist plurivalent”

Ediţia a IV a  2016

 Autor: Otilia Sirbu
În fiecare an, Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film, la inițiativa președintelui, prof.univ.dr.Ioan Cărmăzan, organizează un eveniment special, unic. Diferit de la an la an.
Dacă acum doi ani, Gala UARF putea fi definită printr-o vădită colaborare studenți-profesori-mentori într-o  miraculoasă celebrare, dacă anul trecut fastul acestui eveniment a depășit imaginația participanților, anul acesta, în 2016, această ceremonie a fost cu totul diferită de predecesoarele ei.
Într-o intimitate a bunului-gust, a pașilor tăcuți spre reușită, spre celebrarea ei,  Gala UARF-2016 a atins o altă performanță. Un eveniment nuanțat. De la prezentarea profesorului Ioan Cărmăzan, un autentic showman, de la elogiul cuviincios drămuit adresat fiecărui premiant, de la critica de specialitate a celor în măsura cuvenită să o facă precum profesorul Călin Căliman și profesorul Laurențiu Damian până la emoția și bucuria invitaților, a premianților vădit emoționați și plăcut impresionați de recunoaștrea valorii și reușitelor lor.
Să mai adaug faptul că impresionantă în toate, dincolo de mesajul scenei, a ceea ce o definește în toate, este și va rămâne bucuria reîntâlnirii celor care prin strângerea de mâini, a îmbrățișărilor, a cuvintelor firești momentului dovedesc atașamentul real pentru această Uniune ce duce cu ea mesajul de a fi prezentă încă un an și încă unul în spațiul cultural românesc.
Gala UARF este un eveniment al ofrandei, al bucuriei, al recunoașterii valorice într-o lume ce uită să fie autentică de cele mai multe ori.

Niciun comentariu:

Arhivă blog