Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Margareta Paslaru selectiuni-playlist PROVIDENTA album de autor in beneficiul Asociatiei Nevazatorilor


Selectiuni - playlist PROVIDENTA album de autor Margareta Paslaru
in beneficiul Asociatiei Nevazatorilor.

CD-ul include 25 de titluri,  proza, concerte live, o arhiva sentimentala la cererea admiratorilor fideli. Foto, Lucian Nastase

https://www.youtube.com/playlist?list=PLZ4mUH7fPKsimJeWp-jJE-TMvGTc8n_QA

Fericită coincidență! 2018 marchează marea unire, 90 de ani de Radio, iar pentru mine 60 de ani activi, de la debutul care a creat un impact durabil. În 1968 serbam primii zece ani  prin One-woman show cu trupa Rolf Albricht; aveam 25 de ani. Peste Ocean, am recapitulat 40 de ani activi cu recitalul 'Vine, vine Margareta' 1998, turneu în Canada și USA cu trupa Radu Goldiș. Aniversarea celor 50 de ani productivi, a avut loc in Aula Uniunii Compozitorilor in 2008.
 
Numeroase CD-uri au inclus compilații cu piesele celor 65 de compozitori care m-au solicitat, sute de melodii. Prin urmare, anul acesta vă dăruiesc proprii compoziții izvorâte din preaplinul frământărilor. Vor avea loc multiple intalniri cu publicul in 2018. Lansarea la Magazinul Muzica, diferite invitatii. apoi Targul de Carte Gaudeamus. Vanzarea noului album de autor, este importanta, din ea rezulta drepturile pe care le donez Asociatiei Nevazatorilor.
  
Risc de când mă știu, cu fiecare primă audiție, cu fiecare emisiune TV, cu fiecare compoziție, risc.  Idei schitate peste Ocean au germinat pana in ziua definitivarii lor la Bucuresti. Le-am inregistrat in Studioul Jolt Kerestely cu care am colaborat inca din 1964, la Radio. 
 
Longevitatea creatoare, activitatea neîntreruptă pe multiple planuri, a perpetuat dinamica maturității roditoare. Un sâmbure de nebunie aprinde imaginația, induce starea de transă.
 
Vorba ceea, câte petale, tot atâtea stări sufletești au erupt. Noi duete, premiere discografice, muzică live din spectacol la rubrica "arhivă sentimentală".  O constanta în diversitatea albumului rămâne starea descrisă de poetul Virgil Carianopol, în care m-am regăsit:
"Sunt flacără, sunt jar, sunt pară, merg printre oameni luminând...Și ard și ard așa într-una...(compoziția Flăcări) 

Multumesc orchestratorilor Andrei Kerestely, Calin Grigoriu, George Popa, Nicu Patoi, Radu Goldis, pentru flexibilitate, mi-au respectat armoniile, sugestiile, ceea ce a sudat colaborari de durata. Urme s-au păstrat în memoria afectivă a publicului, în media.
Multumim sponsorilor Ion Antonescu si UCIN
Producator: e-media Andrei Enescu

Visătoarea care luptă pentru visele sale, vă invită să vă procurați albumul aniversar 'Providența' în beneficiul Asociației Nevăzătorilor.
 
MOTTO: În tinerețe ne străduim să ne facem un nume
La maturitate trebuie să folosim 'numele' spre binele altora
                                                                 Margareta Paslaru
 
W


Arhivă blog